Kan vi få for meget fritid?

Kan vi få for meget fritid?

Meget kan man sige om danskerne, men når det kommer til fritid og ferie, så har vi det godt – og masser af det (fri)

I hvert fald, hvis vi skal tage “erduok”- reklamerne for gode vare, og sammenligner os med andre vestlige lande og samfund. Kilde: http://www.erduok.dk/OK%20fakta/Fakta_Ferie.aspx
Udfordringen er imidlertid, at vi så er nødt til at yde og producere mere på mindre tid. Eller levere en langt højere kvalitet i vores produkter og ydelser – alternativet er, at vi bliver udkonkurreret.

For at kunne yde og levere enten hurtigere eller bedre, stilles der naturligvis krav til medarbejderne, såvel som lederne i de danske virksomheder og organisationer.

Disse krav er – skåret helt ind til benet – at alle arbejder så optimalt som muligt. Men det er nemmere sagt end gjort.

Men hvordan arbejder man “optimalt”?

Her er svarene mindst lige så mange som antallet af personer man spørger. Og det kan svinge fra fysiske forklaringer til de mere mentale og menneskelige forklaringer.

Men inden disse svar og løsninger kommer, vil det være godt med information om, hvem og hvordan en opgave, proces eller aktivitet udføres på bedste vis.

Til det vil et overblik over kompetence, rækkefølge og tid, være et godt udgangspunkt. Især hvis der er flere scenarier, som kan sammenlignes.

Vi – danskerne – sætter pris på vores frihed. Frihed til at udtale sig… til at være individualister… til at holde fri. Og netop denne frihed. Er det den som gør det muligt, at vi kan levere en unik vare eller ydelse? Er det disse timer, vi bruger til at være kreative, lade “batterierne” op eller er vi blot forkælet?

Med andre ord. Der er en årsag til at tidsregistrering bliver indført flere og flere steder. Og NEJ, det er ikke på grund af overvågning og kontrol. Det er for at finde den mest optimale måde at løse en opgave på, set fra både medarbejderens og lederens side. Og samtidig fastholde vores velfærdsniveau.

Kun ved at måle tiden på opgaven, kompetencen og rækkefølgen, kan de bedste indsatser og løsninger findes.

Forestil dig fx Formel-1 uden tidstagning … Hhhmmm, det ville jo blot være en flok drengerøve som kørte i ring – som et hamster i et hjul.

tid