Evakuering ved brand - har du en løsning?

Evakuering ved brand - har du en løsning?

Citat:"brandinspektør Jan Sørensen fra Københavns Brandvæsen.

Mange firmaer herhjemme har ingen planer for, hvordan personalet skal reagere ved ildebrande. Og det kan komme til at koste dem dyrt, frygter han.

Manglende mandtal. Et problem kan være, at firmaet ikke har retningslinjer for, hvordan man sikrer, at alle de tilstedeværende kommer ud, og hvordan man holder mandtal. Det giver forvirring og kan være skyld i, at man ikke ved, om alle er ude af de brændende kontorer.

»Så får de omfattende brandskader, fordi vi har brugt store ressourcer og tid på at få folk ud eller at lede efter dem i stedet for slukke branden«, forklarer brandinspektøren."

 

75% af alle danske virksomheder vil ikke overleve en "slem" brand. Og 10-15 minutter kan gøre forskellen på, om en bygning og dermed en virksomhed reddes.

Disse 10-15 minutter er præcis det Jan Sørensen peger på. Bruges de til at slukke brand, frem for at sikre alle ude og til stede, stiger sandsynligheden markant for redning og overlevelse.

 

EN SIMPEL ALARM KNAP KAN GØRE FORESKELLEN

 

Knappen øverst til højre sender en sms eller en email - eller begge dele - til alle medsrbejdere, som er i "huset" - også hvis det gælder flere bygninger.

Samtidig sendes en liste over disse medarbejdere til udvalgte medarbejdere, som skal foretage optælling ved mødestedet(erne).

Løsningen er enkel, og koster ikke i nærheden af det, som står til at tabes. Eks. på en 50 mands virksomhed med to steder (bygninger), hvor medarbejderne tjekker ind, ligger på under 25.000,- pr. år.